Thursday, 11 October 2012

kisah seram PUO..

Sebelum study di uum, aku berpeluang study di politeknik ungku omar atau PUO.. kalo sesapa yang nak stay di asrama, peluang hanya terbuka untuk students sem 1 je tau.. bagi yang familiar dengan puo ni, mesti tau dah kan rupa asrama tu.. bangunan agak lama skit.. seperti students baru yang lain, aku sempat stay 1 sem je kat asrama ni... masa masuk tu senior ada yang warning psl 'lelaki berapi' yang kerap nyakat bebudak asrama tapi sampai abis aku tak pernah dengar pun bebudak ni jumpa.. tapi ada gak aku jumpa yang lain..

kisah 1 :
first aku kena pun masa dah pertengah sem dah... pagi tu aku takde kelas.. so, melepak sorang2 la dlm bilik since roomate aku plak ada kelas... tengah melayan novel yang tebal tu, tetiba ada suara berbisik di telinga aku.. 'psttt..psstt'.. aku tengok kiri kanan, atas bawah tapi takde orang pun.. masa tu, seram sejuk takyah dok kata la..tapi aku still buat tak tau je... lps tu aku slow je jln gi duduk kat meja study, dia pun ikut gak berbisik kat telinga... last2, aku suruh dia jangan ganggu aku sebab aku tak ganggu dia pun... nasib baik mau dengar gak cakap aku ni... huhuhu..

kisah 2:
satu malam, sedang aku dok study di meja study yang terletak dekat dengan tingkap, tetiba aku rasa seram sejuk.. selalunya kalo mcm ni, biasanya ada benda yang nak kacau.. so, aku tengok dalam bilik takde apa2 pun.. roomate aku pun relaks je study atas katil dia.. aku pikir mungkin perasaan aku je kot... tapi bila aku tertengok ke arah tingkap bilik, aku nampak bayang2 orang berbaju putih melintas slow motion je kat luar tingkap bilik aku.. dua kali dia melintas.. kali ni aku tau dah dari cara dia gerak pun memang bukan manusia.... (pengalaman terkena form 5 dulu)... aku pun pindah ke katil dan tarik selimut sampai ujung kepala... roomate aku heran tgk apsal tetiba lak aku buat mcm tu.. bila aku kata ada benda berbaju putih dok berkawad kat luar tingkap, dia pun tarik selimut gak macam aku.. hehehe..

kisah 3:
kali ni, aku takde la jumpa pun.. cuma time aku duduk asrama tu, ada satu bilik di tingkat bawah yang dibiarkan kosong... depan bilik ni ada pokok besar... kalo sesapa yang lalu depan bilik tu, memang akan rasa seram sejuk skit.. dengar ceritanya, bilik ni ditutup sebab selepas kes student lelaki mati kena electric shock masa main electric guitar dalam bilik tu, ramai students yang duduk dalam bilik tu kena ganggu.. katanya, ada yang student baru yang masuk bilik tu terbau benda hangit... ada gak yang tengah tido tapi terbangun dengar bunyi gitar dan tengok ada 'org' dok main gitar atas katil double decker tu.. selain tu, ada gak yang kata diorg dengar bunyi pompuan menangis..

kisah 4 :
yang ni hantu paling tak guna sekali.. time tu dah akhir sem, dah nak balik kampung pun esoknya.. kesnya, aku tetiba terjaga tengah malam... rasa ada yang tak kena je.. bila aku beralih ke arah tingkap, ada cubaan yang bagi aku sungguh membuatkan aku lupa diri jap!!! ada hantu kepala itam tengah cuba amik wallet aku yang ada atas meja study tu.. siap tanggal lagi tingak nako supaya senang dia nak kais wallet aku dengan T-square dia... hantu sungguh!!! aku yang tengah bengang giler terus amik ruler kawan aku nak hentam dia tapi dia sempat lari plak.. nasib baik aku terjaga, kalo tak satu hal aku nak balik kampung pagi esok coz tiket bas, semua duit dan kad atm pun dalam wallet tu... rezeki aku masih ada... bagi yang tak paham, yang ni bukan hantu betul tapi manusia yang berperangai hantu!!! aku suspek budak asrama lelaki yang cuba buat pedajal tapi nasib baik dia sempat lari... grrrrr...


9 comments:

  1. hantu kisah no 4 tu yg paling dasyat.... ;))

    ReplyDelete
  2. euuwww serammmm..kt PUO mmg bnyk sy dgr cite seram sbb bestfren n cousin pernah dok situ dulu..smpai cousin sy terpaksa quit blaja..

    ReplyDelete
  3. Jahatnya hantu kepala hitam curik duit hehehe..katok ja pala bg lubang hehe

    ReplyDelete
  4. Dulu sy duk sane 3 sem berturut2. Masa sem 1, 6 bln tdo sorang sbb roomate merempat kt bilik classmate dy. So far xde la yg seram sangat. Satu hr tu, balik dr kem polibriged kat ulu chepor, sy demam. Tu la demam paling kuat. Mlm tu masa tgh tdo, tetibe de bunyi org sergah. Kuat gile. Ingt kn henset bbunyi sbb ringtone msj sy bunyi mcm tu. Then baru teringat henset member simpankan sbb x leh bwk. Sok lg la kuat demam siap mengigau.

    ReplyDelete
  5. sya bru nk pgi PUO bln jun nnti. risau gak kot2 tkene gak ke.. T0T anyway harap2 x de la. syuh2 jgn dkt trutama toyol kepala hitam.

    ReplyDelete
  6. sya bru nk pgi PUO bln jun nnti. risau gak kot2 tkene gak ke.. T0T anyway harap2 x de la. syuh2 jgn dkt trutama toyol kepala hitam.

    ReplyDelete
  7. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete