Resepi popia goreng seafood
Bahan-bahan :- 1 peket isi ketam
- Kulit popia – better guna yg saiz besar (senang nak gulung nanti)
- 1 batang timun – dihiris panjang halus
- 1batang carrot – dihiris panjang halus
- Daun bawang – dihiris panjang halus
- Sedikit garam dan lada sulah
- Sedikit tepung gandum yg dibancuh dengan sedikit air
Cara-cara :
- Gaulkan isi ketam dgn garam dan lada sulah.
- Letakkan isi ketam, timun, carrot dan daun bawang atas kulit popia.
- Sebelum gulungkan kulit popia tu, make sure sekeliling kulit popia tu disapu dengan air tepung tadi.
- Gulung dan goreng dalam minyak panas. Siap.
Sorry, takde gambar sendiri.. sebab resepi ni diupload atas request.. kalo dalam masa terdekat ni aku buat popia ni, aku update la ye gambar sendiri..
lebih kurang gini le rupanya bila dah digoreng.. |
baru nak buat puan...time2 bulan puasa ni semua teringin nak makan :)
ReplyDeletetq share resepi